Juwelen goed onderhouden

Tips & tricks

De sieraden van Femme Adorée zijn gemaakt met de meest precieuze materialen: goud en diamant. Beide heel duurzame materialen waarvan je een leven lang zal genieten. Dat neemt niet weg dat je nog meer plezier beleeft aan de schoonheid van onze juwelen, wanneer je ze goed onderhoudt. We geven je graag enkele tips.

Behoud de gouden glans

Edelmetalen zijn bijna altijd zachter dan andere materialen waarmee ze in aanraking komen. Vooral ringen zijn heel gevoelig, omdat we ze aan onze handen dragen. Het is onvermijdelijk dat er na verloop van tijd minuscule krasjes in komen. Hierdoor kunnen ze er na een poos minder glanzend uitzien.

Ook wanneer je je sieraden vaak blootstelt aan water en chemicaliën, kan dit de levensduur van het goud beïnvloeden. Uiteraard zijn het alweer ringen die hier het meest last van hebben. Het beste wat je kan doen om gouden sieraden zo lang mogelijk hun glans te laten behouden is ze niet dragen tijdens (zware) werkzaamheden, tijdens het afwassen, zwemmen, schoonmaken of slapen.

De beste manier om juwelen glanzend te houden is ze af en toe zachtjes op te wrijven met een katoenen doek. Je kan je juwelen eventueel ook schoonmaken door een lauw sopje te maken waaraan je wat groene zeep toevoegt en ze met een zachte doek of zachte tandenborstel te poetsen. Er bestaan ook poetsdoeken voor gouden juwelen. Gebruik in elk geval nooit polijstmiddel of producten met chemicaliën.

Gegarandeerd schitterende edelstenen en diamanten

Edelstenen kunnen verkleuren wanneer ze lange tijd blootgesteld worden aan fel zonlicht. Sommige edelstenen zoals amethyst, aquamarijn en rookkwarts zijn daar extra gevoelig voor. Let daarom op welke juwelen je aandoet bij het zonnen. Bewaar juwelen met kleurstenen, die je een lange tijd niet draagt, niet onbeschermd op plekken met veel zonlicht. Een hangertje op de vensterbank is bijvoorbeeld geen goed idee.

Diamanten verliezen dan weer hun glans door huidvet, olie, zeep of crèmes. We raden daarom aan je diamanten minstens één keer in de maand goed schoon te maken, zodat ze hun prachtige glans behouden.

Ook dat kan je doen met een lauw sopje van groene zeep en water. Gebruik hiervoor geen doek, maar een zachte tandenborstel. De haren van de tandenborstel zullen immers goed tussen de zetting komen, zodat ook daar het vuil en vet verwijderd wordt. Als je daarmee klaar bent, spoelt je het juweel goed af zodat er geen zeepresten achterblijven. Tot slot kan je het sieraad droogwrijven met een zachte pluisvrije doek.

Heel eenvoudig onderhoud

De basisregel om juwelen goed te onderhouden is eigenlijk heel eenvoudig: voorkomen is beter dan genezen. Doe daarom je sieraden uit wanneer je sport, handenarbeid verricht, poetst, slaapt, in aanraking komt met chemische producten… En bewaar ze in hun oorspronkelijke doosje, wanneer je ze niet draagt.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelwagen.